Kloak

Alt kloakarbejde er autoriseret arbejde - det fremgår af loven. Og så er det uanset om det drejer sig om nye installationer eller reparation af eksisterende kloakker og afløb. Den eneste undtagelse er etablering af faskiner. 
Bedre Bad Silkeborg – BEA er naturligvis autoriseret til at udføre kloakarbejde.

Få større sikkerhed

Ved at benytte en autoriseret kloakmester er du sikret et helt og velfungerende kloaknet. Det sparer dig for problemer og så er det altafgørende for hygiejne og sundhed for os alle.

Bed om dokumentation

Forbrugerne kan sagtens støde på firmaer, der tilbyder at udføre kloakarbejde uden at være i besiddelse af den lovpligtige autorisation. Det er ikke godt. 

Vi opfordrer derfor forbrugerne til – inden man indgår aftale om udførelse af kloakarbejde – at bede firmaet om dokumentation for at det er autoriseret og arbejder efter det lovpligtige kvalitetsstyringssystem. Så har du sikret dig en veludført løsning på forhånd.

Du holdes ansvarlig

Som bygherre/husejer er det dit ansvar, at loven bliver overholdt. Når du benytter en autoriseret kloakmester, så påtager kloakmesteren sig ansvaret for, at kloakarbejdet udføres korrekt, at installationen er i forsvarlig stand og at de nødvendige tilladelser er på plads.

Faskiner – her må du selv

Den eneste form for kloakarbejde, som du selv må udføre, er etablering af en faskine med tilhørende ledninger til bortledning af regnvand fra tage.

Husk i denne forbindelse: Kommunen skal give tilladelse, og du er selv ansvarlig for at arbejdet udføres efter de gældende forskrifter i Bygningsreglementet.

Er du i tvivl, så kontakt Bedre Bad Silkeborg – BEA. – BEA. Vi er klar med råd.